Monday, April 4, 2011

Forget mini, get maxi!

After a very nice weekend I am back with a new article.
In the upcoming spring and summer season are coming new fashion trends. Well, the true is that they are not that new, they are often the same trends that are inherited from the previous year or they are in an improved form. I was crazy about maxi dresses last year. I’m glad to welcome maxi skirts this year. It’s expected that the long dresses and skirts replace miniskirts this year, but honestly, is it possible? I don’t remember anything, any trend that would overcome the "mini-trend" and whether it's through skirts, dresses or shorts. It seems that the mini length is non exchangeable even in contrary to women's complexes. The paradox is that I can’t remember even one woman who would look in the mirror and tells herself the mini skirt looks really nice and fits her. She buys it anyway. So what is so good on the mini length then?
I admit that I prefer maxi dress, though sometimes change for the mini length.:) I really enjoy the long, loose and airy dresses. So I would like to present the trend of the season and show on pictures how to dress it, what is the best combination and where you can buy the best long dresses. Maxi dresses are clearly the basic element of the followers of bohemian style. Long skirts and dresses can be chic and sexy at the same time. You can wear maxi dress to any occasion, just change your accessories. Long dress is very flexible, feminine and stylish. It fits for any body shape. Those of you who do not have a height comparable with models should use simple tricks. You can use high heels or can wear the strapless maxi dress. "Taller" impression enhances a long necklace or earrings as well. On the contrary, for tall women is a good choice to wear long dress with fashionable floral prints and light colours.

Maxi skirts and dresses seem to be more popular than ever. So will you replace it for the mini? :)


CZ/
Po krásném víkendu, jsem zpátky s dalším článkem.

S přicházejícím jarem a létem, přicházejí i nové módní trendy.  No pravdou je, že zase tak nové nejsou, často jsou stejné „trendy“, které jsou převzaty z minulého roku anebo jsou ve vylepšené podobě. Mě loni chytl trend maxi šatů. Proto tento rok k tomu ještě ráda přivítám maxi sukně. Očekává  se, že dlouhé šaty a sukně letos nahradí minisukně, ale upřímně, je to možné? Nevzpomenu si na nic, na žádný trend, který by překonal „mini trend“ a to ať už v podobě sukní, šatů nebo šortek. Zdá se že, mini délka je nevyměnitelná a to i v rozporu s ženskými komplexy. Paradoxní je, že si nevybavím ani jednu ženu, která by se podívala do zrcadla a řekla, že jí to v mini sukni fakt sluší. No, ale stejně si ji koupí. Co na té mini délce teda je?
Já se přiznám, že mám raději maxi šaty, i když občas zkrátím délku na mini.:) Opravdu si užívám dlouhých, volných a vzdušných šatů. A tak bych vám ráda tento hit sezony představila blíže a na obrázcích ukázala, jak a s čím je nejlépe kombinovat. Maxi šaty jsou nepochybně základním prvkem šatníku vyznavačů bohémského stylu. Dlouhé šaty i sukně můžou být vkusné a sexy zároveň. Maxi šaty můžete využít ke všem příležitostem, stačí jen vyměnit doplňky. Dlouhé šaty jsou velice variabilní, ženské a elegantní. Sedí každé postavě. Ty z vás, které nemají výšku srovnatelnou s modelkami, by měly používat jednoduché triky, jak si postavu nezkrátit, ba naopak.  Obujte botky na vyšším podpatku nebo klínku a noste šaty, přestřižené pod prsy. „Vyšší“ dojem ještě umocní dlouhý řetízek nebo náušnice. Naopak ty vysoké z vás, by měly využít trendy květinové potisky a světlé barvy.
Maxi sukně a šaty se zdají být populárnější než kdy jindy. Tak co vy na to, vyměníte je za mini?:)

Inspiration from runway
Maxi dress


Maxi skirt

Inspiration from online shop
Maxi dress
                                                         

Maxi skirt
source: www.asos.com

8 comments:

  1. možná jsem teď úplně mimo, ale nááááhodou - nejsi Mia ze Seoulu? ;) no a jestli ne, tak si tohodle komentáře vůbec nevšímej :-D

    ReplyDelete
  2. Lucie: Anooo:) úplnou náhodou jsem objevila tvůj blog a je fakt super a taky díky němu vidím, jak teď vypadáš..( sekne ti to!:))

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing, I believe Maxi Skirts are very versatile, suitable for all seasons and most women. :)


    xoxo,
    Addie
    The Cat Hag

    ReplyDelete
  4. really nice note. :) i like your blog and i suppose that i will be here very often! :) come to me and follow if you want,


    BIG KISS - anna. :*

    ReplyDelete
  5. maxi skirts are adorable!
    they are are going to be in one of our next posts:)

    let's follow each other?

    thechampagneblog.blogspot.com

    xoxo K&M

    ReplyDelete
  6. great great great

    and lovely blog, darling!

    xx

    ReplyDelete
  7. love the new d&g collection!!
    xx

    ReplyDelete

I appreciate every your comment, thank you very much! X

CZ/ Vážím si každého vašeho komentáře, moc děkuji! X

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...