Monday, August 15, 2011

WRONG


It seems that the age of models appearing in fashion magazines editorials rapidly decreases. Seeing fourteen year old girls in fashion magazines, what just jumped into the modelling world, is quite common. Seeing heavily made-up ten year old children is startling. It cannot be called in another way. No, I do not like it and hardly take it with exaggeration when it is not the first time that such a small child appeared in such a respected fashion magazine. To be honest I actually do not like even the very young models that still look like a little girl who just changed playground for modelling, but it’s possible to understand somehow. The fashion industry dictates this. For now. But what means ten year old children on pages of French Vogue? If those girls were not so heavily made-up and cheaply dressed, but wore something suitable for their age, it could be quite cute editorial, which would make you smile... I do not know what was the purpose of this editorial, for me it just points out that in the fashion industry is something wrong. Something very wrong. Child models don't belong in fashion!

What do you think about it?



CZ/
Vypadá to, že se věková hranice modelek objevujících se v editoriálech módních magazínů rapidně snižuje.
Vídat v časopisech čtrnáctileté holčičky, co zrovna skočily do světa modelingu, je celkem běžné. Vidět desetileté zmalované děti je zarážející. Jinak se tomu nedá ani říct. Ne, nelíbí se mi to a těžko to brát s nadsázkou, když to není poprvé, co se takto malé děti objevily v takovém pojetí na stránkách uznávaného módního magazínu. Upřímně, mě se ve skutečnosti nelíbí ani ty velmi mladinké modelky, které opravdu ještě vypadají jako děvčátka, které si odskočily z hřiště, ale tomu se dá nějak porozumět. Módní průmysl velí takto. Zatím. Co mají ale znamenat desetileté děti na stránkách francouzského Vogue? Kdyby ty holčičky nebyly tak zmalované a s prominutím levně oblečené, ale
měly na sobě něco, co se hodí k jejich věku, mohl by to být celkem roztomilý editoriál, který by vám ještě vykouzlil úsměv na tváři. Nevím, co bylo smyslem tohoto editoriálu, pro mě to jenom poukazuje na to, že je v módním průmyslu něco špatně. Něco hodně špatně. Dětské modelky nepatří do módy!

Jaký na to máte názor vy?





27 comments:

  1. Souhlasím, nechápu jak někdo může do módního průmyslu dát malé holčičky zmalované víc jak ku*vy, s podpatky na kterých ani neumí stát, oblečené jen v kusu hadru. Někdo by se měl probrat..

    ReplyDelete
  2. podle mě tohle je to nejmenší oproti tomu, že dneska už i 11ti letý děti maj sex, kouří a chodí na diskotéky. to mi třeba přijde mnohem horší než namalovaná holčička ve Vogue. do určitý míry mi to přijde roztomilý, navíc ona je opravdu na svuj věk neskutečně nádherná a má skvělou budoucnost. a nevypadá, že by jí nějak vadilo, že je v editorialu ve Vogue :D. nechci tim říct, že odteď by měli fotit jen malý holky, ale tenhle editorial mi prostě nevadí.

    ReplyDelete
  3. From an arty viewpoint, I think the photos are refreshing.

    But from a personal viewpoint, I don't like it at all. I believe children should grow up without the vanity and fashion to cloud their childhood. :)


    xoxo,
    Addie
    The Cat Hag

    ReplyDelete
  4. Amazing pictures!!she´s just a girl!!
    really scary :/

    great post, kisses!

    ReplyDelete
  5. Uplne s tebou súhlasím. Jednoducho mi to už nepríde normálne. Pomaly budú na titulných stránkach predvádzať modu batoľatá :)... Taktiež nechápem rodičov, že dopustia aby ich desať ročná dcérka sa vytrčala zmaľovaná na titulke časopisu... Tie deti prídu o detstvo...

    ReplyDelete
  6. I do think that an editorial with children can work but the makeup is unnecessary. And the mood should be lighter, even at the cost of appearing less high fashion. We're talking children here!

    ReplyDelete
  7. J8 teda proti tomu nic nemám. Lepší fotit módu než kouřit někde za barákem:)

    ReplyDelete
  8. This is so sticky topic....art doesn't have boundaries but I don't think children should be involved in such a hazardous industry!

    hugs and kisses by Mani.

    ReplyDelete
  9. Niektoré z tých fotiek sú naozaj zlaté, ale súhlasím, že desaťročné dievčatká nemajú na stránkach módneho magazínu, čo robiť. Aj keď, pravdepodobne o to im išlo, tým, že tam dajú tieto deti, všetci sa o tom dozvedia, budú o tom hovoriť a určite to Francúzskemu VOGUE zvýši popularitu :)

    Snow white's diary

    ReplyDelete
  10. I think it's wrong. Every child should have the right to childhood and a normal life. Although I predict a great carreer for her - if she can stand the stress...

    xxx

    www.londonlastnight.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Seriously, my eyes popped out when I saw it! I think that it is completely innapropriate. Never expected so from Vogue...

    xoxo,
    Froso from Style Nirvana.

    ReplyDelete
  12. I remember seeing another bloggers talk about this and I too felt a little weirded out! I have nothing against children appearing in ads but sometimes it is taken too far such as this! Jeeez they are just kids! In a way like other people said, they are taking their childhood away..

    Love! ~Angel

    ReplyDelete
  13. OMG k tomu len jedno priserne!

    ReplyDelete
  14. I think that was supposed to be ironic, not to be taken seriously. But I agree that models shouldn't be so young. Every woman wishes to look like a model, but what if the model is 10? Fashion industry gave lots of unrealistic expectiations, with all those super-skinny models, and now this.

    xoxo
    http://shishiwaldorf.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. you have every reason!

    :****

    http://mmanndy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. I totally approve) nelíbí se mi takovéhle kampaně.

    ReplyDelete
  17. I have nothing against young models. There are child models all the time- y'know, smiling for cereal boxes and such. It's when there's posed and dolled up in fashion that seems pretty creepy.

    Sincerely,
    Sabrina

    ReplyDelete
  18. suuhalasiim.. podla mne je to strasneee...
    ta mala vobec nevyzera ako 8-rocna...
    neuzije si detstva.. a vrhne sa to sveta materialnehoo...
    ale podla mna za to mozu rodicia..
    podlamojho nazoru to bol ich sen a oni ho teraz na svojej dcere prezivaju...
    a nanestastie jetakych pribehov viaac...
    uz teraz mi je jej luuto.. :(

    ReplyDelete
  19. well, despite the fact that these children look amazingly pretty, I think it's absolutely wrong to make them look like adults before the proper age. Well done post, I enjoyed reading it!
    xx
    Sasha

    http://perfectionistsdiary.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. I Think It is a big Mistake to Take From Little Child His Childhood(((

    ReplyDelete
  21. zdielam tvoj názor ja som sa tiež nad tým pohoršovala nechapem to

    ReplyDelete
  22. miluju tvuj blog!...
    ..já osobně moc nechapu, proč to rozpoutalo takové pozdvižení??!! Já jsem matka 3-letého syna a bojím se úplně jiných věcí než že by někde pozoval do magazínu....M*

    ReplyDelete
  23. the editorial is...interesting, but...i think it's wrong.

    ReplyDelete
  24. Sdílím tvůj názor,sice jsou ty dětí krásné,ale dát je do takového modního časopisu,který je víc než na úrovni mi připadá jako pokus o něco nového,ale dojem z toho mám opravdu divný :/ Děti do modelingu prostě nepatří ,je to a trochu pedofilní :D

    ReplyDelete

I appreciate every your comment, thank you very much! X

CZ/ Vážím si každého vašeho komentáře, moc děkuji! X

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...