Sunday, May 12, 2013

Give Love All Around

Hey sweethearts!
    I have been thinking last days how the World is crazy. The weather, the people, their attitudes. I would never expect to freeze (almost) in May in Portugal. As well as I would not expect that Czech weather would be much better than the one in the south. The hot south and the cold north (from Portuguese point of view) does not count anymore.
     Have you guys got the feeling that althought you thought your the weak one and you have been thinking that you are the bad cell of anything (at the moment) you find later (after years) that you actually were the strongest and the one above those things? It feels like waking up from a dream finding out that the reality is much better.
    I love people who respect each other. Yeah, you say of course she does. What actually means to respect? Is it that you let elder people to seat, men open door first, you start to eat when all people sit down to the table? 
     Or is more like looking after the needs of someone who is not just part of your family, care about her/his opinion, listen, not telling false tales, play fairly, not interrupting while speaking, not being too loud, being kind, give attention, show acceptance.. It is been much more to me lately (am I getting old?). I met someone (actually two peple to be fair), who are just the great example of that. They mean a world to me, but it took a while. On the other hand I see the others who are a very opposite of that and it made realize how important is to be a good mannered and respectful for being a good person.  Actually the best person you can be!

I thought I will never buy these boots but I was walking in them through the whole spring (literally). You could already see the skirt on my blog a year ago. The tee is my haul from sales at the beginning of the year. I love the print but unfortunately not so much the material. I almost forgot that these are my first pictures with bangs! I feel great about the decision to cut it this way.

Do you guys like it?  

CZ/
Ahojte
Poslední dny přemýšlím, jak je ten svět šílený. Počasí, lidé, jejich chování. Nikdy bych nečekala, že budu mrznout (skoro teda) v květnu v Portugalsku. Stejně jako bych nečekala, že české počasí bude mnohem lepší, než tady na jihu. Teplý jih a studený sever (z portugalského pohledu) už neplatí.
      Už jste někdy měli takový pocit, že jste si mysleli, že právě vy jste ten slaboch a že právě vy jste ten špatný článek čehokoli (v té době) a později jste zjistili, (po letech), že jste vlastně byli těmi nejsilnějšími a nad věcí? Cítíte se, jako byste se probudili ze snu a zjistili, že ta realita je mnohem lepší.
     Mám ráda lidi, kteří se navzájem respektují. Jasně, říkáte si, samozřejmě, že má ráda takové lidi. Co ale vlastně znamená "respektovat"? Je to o tom, že necháte starší lidi sednout, muži otevřou dveře jako první, počkáte až si všichni sednou ke stolu než začnete jíst začnete jíst?
     Nebo je to spíš o tom, že vás zajímají potřeby někoho, kdo není součástí vaší rodiny, berete v potaz její/jeho názor, posloucháte, nevykládáte falešné pohádky, hrajete férově, neskáčete do řeči, nejste příliš hlasití, jste laskaví, dáváte najevo svůj zájem a souhlas.. Tak nějak to pro mě teď znamená více než kdy předtím (stárnu?). Potkala jsem někoho (vlastně jsou dva, abych byla upřímná), kteří jsou skvělým příkladem toho, o čem mluvím. Znamenají pro mě hodně, ale chvíli mi to trvalo to objevit. Na druhou stranu jsou takoví, kteří jsou pravým opakem toho, a to mě asi přimělo si uvědomit si, jak je důležité být dobře vychovaný a zdvořilý, aby jste byli skvělým člověkem. Vlastně jen tím nejlepší, jakým můžete být!

    Měla jsem za to, že si nikdy nekoupím tyto boty, ale pak jsem v nich prochodila celé jaro ( a to doslova). Sukni jste viděli na blogu už před rokem.Triko je můj úlovek ze zimních slev ze začátku roku. Moc se mi líbí ten potisk, ale už tolik ne ten materiál. Málem bych zapomněla, tohle jsou moje první fotky s ofinou! Cítím se skvěle a jsem ráda, že jsem se takto nechala ostříhat.
Líbí se vám to?










Perfect song. Not only because today is Mother's Day. Give the love around and back around it goes!

40 comments:

  1. great ;)0

    new post
    www.live-style20.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. ty vlasy ti neskutečně seknou!
    a k textu: jsme ráda, že jis někoho takového potkala, u mě je to spíše tak, že si to myslím, že to tak je, ale poté se přesvědčím, že je to trochu jinak s tim rrespektováním .. Ale dobrá úvaha!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky Veriss. Já myslím, že k "respektu" tě musí vést rodiče a není podle mě vlastnost, která tě dokáže jen tak opustit, jakože třeba je k tobě někdo ze začátku galantní a po čase prostě přestane. To pak není jeho vlastnost, ale jen tě chce dostat.:)

      Delete
  3. krasny vlasy, vypadas skvele... jen k temdle botam mam averzi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeden miluje, druhý je nesnáší! :D Děkuji Terezko.

      Delete
  4. Ta sukně je bezvadná!
    Ráda bych tě pozvala k sobě na blog, kde právě probíhá giveaway: http://dullsinea.blogspot.cz/2013/04/jarni-giveaway.html a moc mě potěší, když se zúčastníš.

    Hezký den
    Dullsinea

    ReplyDelete
  5. awww!jsi úžasná, sáčko a top jsou prostě skvělý)

    ReplyDelete
  6. 2 poznatky: Naprosto úchvatné vlasy máš a ty boty jsou fantastické, ať si říká kdo chce co chce, jsou skvělé.
    K tomu respektu, já věřím v karmu, takže se snažím chovat ke každému slušně. Je mi totiž jasné, že každého jeho činy jednou doběhnou :) Ale samozřejmě že si nenechám všechno líbit, pokud je na mě někdo hnusný, tak se bráním, ale velice elegantně :))
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє on WordPress

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ty jsi zrovna ta, co ty boty může.:) Jj, přesně tak se snažím chovat i já. "Nikdy nedělej někomu to, co ty nechceš, aby se přihodilo tobě!" :)

      Delete
  7. Krasne vlasy mas:))

    A ta sukna ma nadhernu farbu


    Littlecurlykate.blogspot.sk

    ReplyDelete
  8. máš úžasné vlasy!
    a outfit ti veľmi pristane!

    Kejmy ♥.

    ReplyDelete
  9. Ty boty se mi nelíbí, jinak moc pěkné

    ReplyDelete
    Replies
    1. Někdo ty boty miluje, jiný nesnáší, takže v pohodě.:)

      Delete
  10. Just found your blog and loved it! Soo stylish! Check out ours! We've just posted a new IT boy! Hope you like it!!

    www.standon12cm.com

    xoxoxox

    ReplyDelete
  11. Love this floral sweater and your sunnies!

    ReplyDelete
  12. Ty jsi snad čímdáltím krásnější:) ta ofinka je super a celý outfit se mi líbí, ale tobě by slušelo stejně cokoliv ♥

    ReplyDelete
  13. Hi dear Mia, how are you?
    I love this outfit. Those pair of sneakers are amazing! :)
    hugs!
    xx

    ReplyDelete
  14. This floral sweater looks nice and I like your hair :)

    xo
    Stéphie

    ReplyDelete
  15. Very nice styling! The blue skirt and the flowers - lovely !

    xx

    ReplyDelete
  16. Saved as a favorite, I love your web site!



    my blog post ... Just Click The Next Web Site

    ReplyDelete
  17. Vypadá to tak zajímavě ale hezky :)

    ReplyDelete
  18. pěkný outfit :-)

    ReplyDelete
  19. love this knit wear!!!!
    and the sneakers!
    sporty chic!!

    <3333
    http://fashionandfcuker.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. Ofina ti sekne:) jsem tenhle semestr taky v Portugalsku, v Aveiru, a celou dobu si rikam, jak jsem byla naivni, kdyz jsem balila vsechny ty saty, sukne a kratasy...to pocasi je silene...welcome to sunny Portugal!

    ReplyDelete
  21. you look so gorgeous dear!<3
    I really like your sense of style
    Wish you a beautiful day.
    Love, Mona

    ReplyDelete
  22. Adoro o outfit! As sapatilhas ficaram muito bem com a saia :)

    xx http://thefashionencore.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Krásny outfit ! :) Nádherné kombinácie, fakt ! :3 A taktiež strih vlasov sa mi páči :)

    GIVEAWAY on my blog

    ReplyDelete
  24. Wow such a cool outfit post and pics!

    SSSx

    www.stylestreetstalker.com

    ReplyDelete

I appreciate every your comment, thank you very much! X

CZ/ Vážím si každého vašeho komentáře, moc děkuji! X

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...